Juramant militar

Imi pare rau ca s-a eliminat serviciul militar obligatoriu. Sunt de parere ca ar fi fost o experienta unica care m-ar fi maturizat si mi-ar fi desavarsit personalitatea si caracterul.
Si chiar si fara sa efectuez serviciu militar, fac urmatoarea afirmatie:
 
"Jur credinta patriei mele ROMÂNIA.

Jur sa-mi apar tara chiar cu pretul vietii.

Jur sa respect legile tarii si regulamentele militare.

Asa sa-mi ajute Dumnezeu!"

7 răspunsuri

  1. cu cateva insemnari in urma iti ziceam ca esti e un drum bun. acum ma indoiesc.

    sa te ajute Dumenzeu, sa tii la tara in acre te-ai nascut si in acre ai crescut – nu sunt lucruri rele, chiar admirabile. dar sa vrei sa faci armata…. hai las-o…

    io am dus adeverinta numai sa scap de ea (pe vremea cand se facea)

  2. Mda. "Barbatii fac armata; barbatii destepti cu fac armata". Ma bucur ca nu am facut-o. Pot sa fiu patriot si fara sa spal latrine si sa fac 50 de perechi de bocanci! De parca asa se masoara patriotismul!

  3. poti sa o faci la cerere.
    o zi minunata iti doresc.

  4. Nu vreau sa fiu inteles gresit. Nu consider ca patriotismul se masoara in "spalat latrine si facut bocanci" si nici nu cred ca daca faci armata esti mai patriot.
    Consider armata ca si un sport extrem. Sunt doar curios. As fi vrut sa vad daca sunt in stare sa ma supun unui program strict si aspru.
    Poate si eu as fi evitat armata pe vremea cand se facea. E un mod aiurea de a-ti petrece un an de viata.
    Si chestia cu juramantul, imi placea cand eram mai mic sa ma uit la televizor in timp ce soldatii rostea juramantul. Imi place cum suna 😛

  5. Dragul meu aici esti pe mana mea mea *cu unele exceptii, eu una as fi facut o armata si pentru femei.

    Stiu exact ce gandesti, e un circ necesar si initiatic, asa cum aveau vechii tulku, sau asa cum se petrecea un act de initiere normal pentru a trece de un Dincolo. Fiecare avem nevoie de "un frecat pe jos cu periuta de dinti". Simti tu bine ce simti.

    Hai sa-ti spun un "secret" :)))
    Intr-un moment al existentei mele cand aveam un job – tare – mi-am bagat picioarele in culmea ascensiunii, uite-asa, ca mi-a venit. (nu a fost singura data) da mereu ma duceam la mai bine, de data asta, m-am dus la un "impinge tava" , treaba mea de ce. N-au vrut sa ma angajeze mi-au zis ca "n-o să fac faţă", m-au pus la bucatarie da n-am vrut, i-am dat o "spaga" patronului si m-a lasat unde vroiam io, la debarasare. Am stat 3 luni acolo. Când am plecat, n-am mai plecat tot eu.

    Excepţia se referă însă la avânt. Fii pe pace, nimeni n-o să te mai trimită "să mori pentru ţară" poate pentru …alte ţări, iar ca s-o faci inseamnă că ţi a stat "ceasu" sau iti place prea tare de Bush.

    Care patrie? Ce, crezi că mai esti pe timpul lui Ştefan cel Mare? Frontul e aici si acum, in ziua asta care trece si vine, ca si in tine si mai ales in TINE, in fiecare Inspir şi Expir.

    Oh, Doamnee, ce ma fac cu Tine?

  6. cred ac toti baietii in copilarie au fost atrasi de emisiunile cu armata, de trecerea miliotarilor pe strada (cand cantau – aici si fetele erau prezente la geamuri), numai ca sa fie altii, nu eu.

  7. mda .. vad ca toti au comentat aici din necunostinta de cauza .. unu` se mai si lauda ca el a dus adeverinta ca sa scape de armata … eu m-am dus voluntar in armata si nu am facut 50 de perechi de bocanci .. de spalat latrine, toti au spalat, de la soldat la general .. ca asa incepi, de jos si apoi ajungi mai sus.
    Pacat de voi, poate ca invatati si voi niste valori in armata, invatati ce este camaraderia, spiritul fratesc, ce inseamna sa fii OM , invatati si voi ca dragostea de tara e mai presus de orice inters personal, ca nu burta primeaza ci binele tarii …
    Parerea mea este sa nu va mai dati voi cu parerea despre armata daca nu ati trecut prin acea experienta …

    Semper Fidelis UM 0445 !

Lasă un comentariu