Tarani de oras

 Ce ma enerveaza oamenii care se cred inteligenti, civilizati si mai stiu eu ce genii de oameni.
Se duc ai naibii tarani in Germania sau Austria sau mai stiu eu pe unde si se minuneaza de curatenia de acolo de cat de civilizati sunt aia si nu stiu mai ce. Si cand vin inapoi in Romania, se intorc cu niste aere de superioritate.
Si cand ii vezi in tren ca se descalta si isi intind picioarele imputite pe scaunul de langa tine si povestesc de cat de civilizati sunt aia de acolo, si ca in Romania e naspa si nu se face nimic. Pai normal ca nu se face nimic, tarane, ca daca tu esti un taran in esenta ta, si nu stii sa faci altceva decat sa dai cu parerea si sa ai impresii bineinteles ca din nimic n-o sa iasa nimic.
Te duci tu taran de Romania sa vizitezi Viena, si normal ca te minunezi de cat de civilizati sunt aia acolo, ca tu esti obisnuit ca la mata acasa sa arunci gunoaie pe unde apuci, ca de, tu esti un taran, in esenta ta. Si bineinteles, ca acolo arunci gunoaiele unde trebuie, ca de, sunt oamenii civilizati. Da’ cand vii inapoi in Romania, le arunci tot pe jos, ca de, oricum e mizerie, si de ce sa arunci tu la cos gunoaiele, cand ala a lu’ Ion le arunca tot pe unde-apuca. Ca daca pastrezi tu curatenie si restu’ fac mizerie ce rost are? Pai de ba tarane! Ca daca toti ar gandi ca tine, am trai in containere.
Simte-te tarane! Muta-te in cocina porcului, ca acolo ti-e locul. Taran imputit de oras, ne imputi orasele, du-te-n Viena si stai acolo ca sunt oamenii civilizati, ca n-avem nevoie de tine.
Du-teeeee!
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: