Scoala ca un parc

Dar iata, m-am intors. Sunt aici ca sa dorm, ca sa invat, ca sa…
Hopa… stai asa ca nu-i asa. Unde suntem?
Aa… ma scuzati, am gresit usa!
Da.
Am lipsit cam mult cu o insemnare de pe blog si ma gandesc sa scriu despre… scoala? Hai sa discutam despre scoala. La scoala totul e super. Super-degeaba! Orele sunt degeaba, profesorii sunt degeaba, elevii sunt degeaba, pixurile sunt degeaba. Aa, ba nu, ma scuzati. Pixurile nu sunt degeaba, sunt de scris pe pereti. In fine, sa revenim. Toate lucrurile sunt degeaba. Cel putin pe clasa a 12-a. Si daca esti pe a 12-a si te uiti in urma ti se pare ca 4 ani ai pierdut degeaba. Si asta pentru ca acum te gandesti la BAC, la facultate. Nu mai vii la scoala  pentru ca stai acasa si inveti, te duci la meditatii (care sunt o prostie ilogica, dar din pacate prea multi nu inteleg asta). Nu mai vii la scoala nici macar ca sa-ti vezi colegii. Nici pentru atat! Pentru mine, scoala nu e degeaba. Pixurile nu sunt degeaba, peretii nu sunt degeaba, profesorii nu sunt degeaba, colegii nu sunt degeaba. Pe a 12-a orele de curs sunt foarte placute, relaxate si relaxante. Inveti 2-3 chestii pentru scoala si in rest discuti cu profesorul tot ce te doare: planuri de viitor, nelamuriri, dezamagiri, amintiri… Pe a 12-a scoala nu te invata numai teorie, te invata si lectii foarte importante de viata. Daca toti elevii ar fi atenti la ce spun profesorii lor, sau colegii mai mari, li s-ar parea asa de placuta scoala. Chiar si cei mai exigenti profesori, profesori care poate la prima vedere par ca au inima de gheata, sunt oameni, chiar daca poate pentru unii nu pare asa.
Imi pare rau de cei care stau acasa si care sunt siguri ca numai meditatiile ii pot ajuta sa-si realizeze planurile de viitor. Acesta este un mare neadevar. Oricat de mult n-ai suporta scoala si tot ce inseamna ea, acolo inveti tot ce ai nevoie. Scoala nu e o cladire cu gratii unde suntem obligati sa mergem de Luni pana Vineri, sau o institutie dezorganizata. Mersul la scoala e ca o plimbare prin parc. Multa lume distrata, bine-dispusa, atmosfera placuta, toate acestea existand ca sa-ti faca viata frumoasa!
 
Multumesc tuturor colegilor, profesorilor, ingrijitorilor, directorilor, paznicilor, mecanicilor, muncitorilor pe care i-am intalnit de-a lungul vremii, de-a lungul celor 13 ani de cand sunt in sistemul de invatamant!
Reclame

Un răspuns

  1. ai perfecta dreptate. scoala e ca mersul prin parc la fel cum si munca e defapt distractie.
    o zi minunata iti doresc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: