Agonie voluntara

Ah, da! Placerile vietii…
Unul dintre cele mai placute lucruri e sa stai pe inserate cu persoane dragi intr-un loc linistit, apropiat de natura. Sa te recreezi, sa povestesti, sa-ti amintesti, sa visezi… Te gandesti ca astfel de momente trec prea repede si stii ca atunci cand te desparti de ei iti vor reveni in minte grijile, problemele. Stii ca trebuie sa mergi acasa sa te odihnesti pentru ca dimineata trebuie sa mergi la lucru. Dar in momentele petrecute cu prietenii toate astea nu exista. Nu exista probleme, greutati…
Am invatat mult in 3 saptamani de munca, iar multe din aceste invataturi desi le cunosteam, mi-au fost confirmate pe propria piele. Cand efectuezi munci care nu-ti aduc satisfactie profesionala te distrugi atat fizic cat si psihic. Te demoralizezi si te deprimi. Cand esti obligat de locul de munca sa stai mult timp degeaba pana la terminarea programului iti poti pierde mintile. Oricat ai incerca sa-ti gasesti de lucru in pauzele lungi, sa-ti faci un hobby, o pasiune, locul de munca nu este spatiul in care sa faci toate astea. Te simti constrans de situatie, stresat, mereu cu gandul la trecerea timpului, mereu in alerta asteptand ceva de facut pentru alungarea plictiselii.
Plictiseala e cel mai mare dusman al stabilitatii psihice.
Oricat de grea ar fi munca, oricat de solicitanta fizic sau psihic, atat timp cat exista activitate continua esti satisfacut chiar daca poate faci ceva ce nu-ti place.
In situatia in care esti practic obligat sa stai degeaba cel mai stresant gand care-ti poate trece prin minte este acela ca in loc sa stai ai putea face altceva. Ai putea sa te relaxezi, sa te destinzi, sa te distrezi, sa faci ceva ce-ti face placere…
Un lucru foarte important pe care toti ar trebui sa-l cunoasca e ca trebuie sa inveti pentru a face ceea ce iti place, pentru ca altfel iti distrugi viata.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: