SMS-uri si telefoane inregistrate – un nou pas spre comunism

De Marti, 19 Ianuarie 2009 e oficial: ne asculta telefoanele, ne citesc mesajele, ne violeaza intimitatea, legal
Din ce in ce mai mult ne apropiem de o societate robotizata, uniforma, manipulata, exact cum isi doreau comunistii. Si asta se intampla fara ca cei mai multi dintre noi sa-i dam importanta. De ce? Pentru ca nu ne pasa. Nu ne pasa ca suntem inregistrati pentru ca "noua nu ni se va intampla niciodata" sa fim compromisi de un SMS sau de o convorbire telefonica. Dar nu privim in profunzime. Aceasta decizie ne afecteaza pe toti, chiar daca nu vrem sa recunoastem. E o decizie care ne rapeste dreptul la intimitate. Poate ca se intampla si inainte sa fim supravegheati, dar daca erau folosite astfel de practici, macar aveam in minte imaginea ca nu suntem urmariti pentru ca nu e legal, dar din moment ce acest tip de control este permis, el poate trezi in constiinta noastra idei paranoice. De parca nu erau destui paranoici in tara asta, acum ar putea fi si mai multi. Dar, de ce ar trebui sa fim surprinsi ca putem deveni un popor cu probleme psihice grave cand cei care ne conduc sunt afectati cel mai mult de asemenea tulburari psihice?
Desi e un lucru grav, exista si o parte buna in povestea asta: putem sa facem glume. Ne sunam, ne trimitem SMS-uri ca facem trafic de droguri, planuim crime si asteptam politia la usa. Si ne punem pe ras. Ca in reclama aia veche in care un tip ia un politist de pe strada, il pune sa sune la usa unui batran si zice: "Si-acum sa fugim!"
 
In alta ordine de idei, tot Marti, Obama va fi investit in functia de Presedinte al SUA intr-"un moment de speranta si mandrie pentru intreaga tara" (G.W. Bush). Astept sa vad cata schimbare aduce tipu’. 
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: