Republici bananiere

Se stie ca Africa e un continent chinuit de razboaie, boala si saracie, dar prea putini vorbesc despre modul in care acei oameni au ajuns sa traiasca asa.
Organizati in triburi, africanii s-au luptat intotdeauna cand s-a pus problema teritoriului lor si n-au avut niciodata interesul de a cauta o cale diplomatica de a aplana confictele. Au avut credinte vechi pe care le-au respectat de cand exista si de asemenea au fost feriti de multe din bolile de astazi.
Asta pana ce au luat contact cu lumea civilizata care le-a dat arme sa se poata omori mai bine intre ei, le-a adus crestinismul care i-a dus pe culmile nebuniei si le-a adus boli care ii decimeaza. Astfel popoarele africane sunt considerate cele mai sarace de pe mapamond. Dar de fapt n-ar trebui sa fie asa. Pentru ca ei au un trai de subzistenta dintoteauna. Nu s-au gandit niciodata la "noi" ca fiind mai mult de cateva sute de persoane. Si nici acum nu se gandesc. De aici razboaiele civile care ii imputineaza pe zi ce trece.
Lumea civilizata ar fi trebuit sa le aduca educatie, constiinta ca exista ceva si dincolo de savana, insa le-au dat motive pentru a se uri unii pe altii si i-au indoctrinat pentru a-i putea supune.
Sunt prea putini oamenii care se gandesc la ce se intampla acolo pentru ca pentru majoritatea dintre noi acea lume nu exista.
In principiu, ceea ce ii tine pe africani in starea in care se afla e lipsa educatiei. Si acum ca o comparatie cu ceea ce se intampla in Romania: daca se continua dinastia de incompetenti la Ministerul Educatiei o sa ajungem si noi sa ne omoram intre noi pe strada, o sa ajungem sa ne confruntam cu fenomene (sociale, economice) carora nu le putem face fata, o sa ajungem sa fim priviti ca o buba a lumii.
Dar, ia stai putin… Deja suntem priviti astfel. Dar, din fericire inca putem reveni pe calea cea dreapta! Asa ca, Desteapta-te, romane!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: