Despre putere

 Zece oameni care-si exprima parerea in public sunt mai puternici decat alte sute de mii care tac. – Napoleon
 
Exista oameni care au capacitatea de a influenta masele prin discursurile lor in care hiperbolizeaza o stare, ataca persoane disculpandu-se pe sine si creandu-si imaginea de unici salvatori sau abordeaza subiecte emotionante. Politicienii se incadreaza in aceasta categorie de oratori. Influenteaza masele prin discursuri fara fond, fara argumente. Folosesc doar vorbe-n vant care sunt foarte eficiente in manipularea prostimii. Acest gen de oameni imi displace, iar alocutiunile lor sunt plictisitoare si imi zgarie gandirea creandu-mi disconfort. Aceste cuvantari nu-mi pot provoca vreodata mai mult decat dezinteres.
Mai exista insa si oameni care au capacitatea de a influenta masele nu prin astfel de meschinarii ci pur si simplu prin expunerea unor adevaruri banale pe care majoritatea pur si simplu le iau ca atare fara sa zaboveasca vreun moment asupra lor. Spre exemplu comediantii cum e Teo, cel care expune atat de bine utilizarea atat de comuna a expresiei "pula mea". Omul a luat o banalitate si a transformat-o in ceva impresionant. A urcat o sintagma vulgara la un nivel de indispensabilitate. Un astfel de discurs ma tine in priza: un discurs argumentat cu fapte palpabile si concrete, nu cu ambiguitati si ocolirea raspunsurilor si explicatiilor clare. Acesta e un tip de discurs pe care vreau sa-l ascult si il ascult cu interes pentru ca prezinta concret ceea ce ma afecteaza pe mine ca individ si acest discurs va avea o influenta mult mai importanta asupra oamenilor decat alocutiunile politicienilor, alocutiuni care de altfel n-au nici o noima.
Ce vreau eu sa zic aici e ca oamenii ii apreciaza pe cei care pun problemele lor pe masa fara ocolisuri sau aluzii. Ii apreciaza pe cei care se ridica din multime ca fiind vocea intregii suflari. Pe aceia care sunt vocea celor cateva sute de mii care tac. Aceia ce se ridica din multime si se impun prin exprimarea nevoilor tuturor, aceia au puterea adevarata.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: