Fair-play

Mens sana in corpore sano
 
Ce trebuie sa se mai intample pentru ca locuitorii acestei tari sa realizeze ca avem nevoie de sport ca de aer?
Echipele de fotbal au nevoie de suporteri nu de triburi rivale. Gimnastii nostri au nevoie sa fie tinuti in aer de intreaga suflare a populatiei acestei tari. Inotatorii au nevoie de noi ca sa-i tinem la suprafata, iar atletilor le trebuie puterea noastra ca sa ii ajutam sa ridice tricolorul deasupra capului.
Stiu ca fair-play e un termen englezesc, insa cum am putut importa toate defectele tarilor dezvoltate, putem importa si ne putem apropria acest comportament ca si cum ne-am fi nascut cu el. Avem nevoie de el, pentru ca in el sta toata esenta sportului.
Atat timp cat sportul nu este promovat si practicat, mintile oamenilor vor deveni bolnave la fel ca si trupurile lor fragile, iar fenomenul fair-play se va stinge usor.

Noua ne pasa de sport. Poate prea mult…
Anunțuri

Un răspuns

  1. Foarte interesant subiectul abordat 🙂 ar fi foooarte multe de spus pe marginea lui, insa am sa ma rezum la a face o constatare: sportul nu mai este de mult doar sport din pacate… pt multi nu mai e doar placerea de a participa la o activitate, de a face miscare etc. sportul este o industrie, este un spectacol, a devenit o unealta de marketing… sportul a devenit entertainment si a ramas "sport" doar pt sportivi, pentru ceilalti devenind doar un alt "obiect" de consum. televizat daca se poate. din confortul fotoliului de acasa, la un pahar de bere 🙂

    despre suporteri nu mai discut pt ca ma enervez 🙂 astia de pe la noi (marea lor majoritate) nu sunt "suporteri" sunt niste golani care gasesc un pretext de a-si descarca frustrarile, habar n-au nici macar care este interesul echipei "favorite".

    intr-adevar sportul ar trebui incurajat la nivelul maselor 🙂 si educatia (ca sa putem vorbi apoi despre "fair-play" 😛 )

    hai, week-end placut 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: