Abuz de putere

„Jurnalistii sunt batuti, bruscati, amenintati”

In Cartieru’ Minunat, ca de altfel in oricare alta parte a eternei si fascinantei Romanii, hoinareau multi caini vagabonzi. Si cainii astia la un momentdat se instalau la cate o scara de bloc unde vedeau ei ca au succes la haleala si o aparau cu pretul vietii astfel ca nu mai calca pas de om strain blocului pe unde erau cainii astia. Dar nu toti locatarii erau de acord cu paznicii imblaniti, iar cei in cauza complotau pentru a le aduce pe calea pierzaniei pe nevinovatele patrupede. Mai le dadeau peste bot, mai chemau hingherii sa haituiasca bietele animale, dar simtul datoriei era mai puternic decat toate fortele potrivnice la un loc. Dar asta pana la un punct: in ciuda instinctelor de autoconservare puternice, cadeau pana la urma prada mancarii otravite.

Ce treaba are povestea asta cu jurnalismul? Pai dupa cum probabil stiti si daca nu stiti va spun eu acum, presa este cainele de paza al democratiei. Presa trebuie sa critice, sa dezgroape adevaruri ascunse, sa ne dea informatii corecte noua cetatenilor, sa ne apere interesele si mai ales presa trebuie sa fie expresia suprema a libertatii de exprimare asemeni unui caine care latra, musca si cotrobaie prin gunoaie sau zgarma pamantul.

Si presa romaneasca, ca si cainii, a fost haituita, pusa la respect pe vremea comunismului, dar dupa asta a avut oportunitatea sa renasca. A avut posibilitatea sa se recladeasca pe un cod moral, un cod al jurnalismului, un cod al datoriei presei fata de cetateni.

Insa cei ce ne conduc considera ca 3 puteri in stat sunt oricum prea multe si in nici un caz nu mai e loc pentru o a patra care ar fi presa, o putere bagacioasa care aduce numai prejudicii buzunarelor politicienilor umflate cu bani furati de la noi. Astfel, talharii astia au decis sa ne omoare cainele care ne apara de ei cu loialitate pana la ultima suflare. Jurnalistii sunt talhariti, li se fura aparatura, sunt cenzurati, sunt luati pe sus de spp-isti, sunt obligati prin legi care contravin drepturilor omului (la informare, la libera exprimare) sa isi incheie activitatile, sunt jigniti, sunt umiliti, sunt agresati si abuzati de institutiile statului care intr-un exces de zel cauta sa elimine meseria de jurnalist din Nomenclatura. Poate va amintiti de descinderile DNA la sediile ziarului TOP si ArgesTV. Eu consider ca asta e un viol asupra libertatii mele si tare mi-e teama ca e doar inceputul.

Stim cu totii ca nu e bine ce se intampla in tara asta, dar ei se ascund dupa o perdea de ipocrizie si noi, luati individual suntem prea slabi sa-i infruntam. Uitati-l pe Penescu: s-a batut singur cu ei si acum si-a luat-o in freza.

In Romania nu suntem „noi cu noi si ei cu ei”, ca daca ar fi asa, i-am arde pe fraieri, dar suntem „noi fiecare pentru el si ei cu ei”. Cum zice si Obama: „Da, putem!”, dar adaug eu ceva aici: „Da, putem impreuna!”

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. toata lumea se plinge !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: