Tara ne vrea prosti

„Facem facultati si dam pe carti ultimu’ ban,
N-o sa fim vreodata gunoieri la Amsterdam.”

Ati jucat vreodata Metropoly$? Era o copie mai saraca si tradusa in romana a celebrului joc Monopoly$Unul din elementele care faceau jocul mai interesant erau cartonasele-surpriza de la „Impozite locale” si „Sansa”. Ei bine, din cele 32 de mesaje pe care le puteam intalni noi cei care jucam cand eram pusi in situatia de a trage un cartonas, unul ne amuza grozav si anume cel pe care scria: „Tara te vrea prost! Plateste 50$”. Parca dupa o lege a lui Murphy, cei care trageau de cele mai multe ori cartonasul respectiv chiar aveau in viata reala neplacerea sa se rada pe seama prostiei de care dadeau dovada destul de des.

Dar asta se intampla cand eram copii. Acum dupa ce ne-am mai copt la minte, ne dam seama ca mesajul nu e valabil doar intr-un joc si ca in viata reala nu mai e asa amuzant ci chiar tinde sa ajunga la cele mai inalte nivele ale unei tragedii in toata puterea cuvantului.

In realitate tara asta chiar ne vrea prosti si nu pe unul sau pe altul ci pe toti. In realitate prostia chiar se plateste si nu cu 50$ de hartie ci cu zeci de miliarde de euro pe care o sa-i platim noi, copiii nostri si copiii copiilor nostri. Prostia se plateste cu sanatatea, cu fericirea.

De la o vreme parca toate fortele sistemului s-au pus impotriva cunoasterii, a progresului, impotriva gandirii si a libertatii de exprimare. Vor sa ne calce in picioare demnitatea, vor sa distruga tot ceea ce inseamna umanitate. Cum sa nu poti tu, om care inveti/muncesti toata ziua pentru viitorul tau si al intregii tari, cetatean cu drepturi in propria ta tara sa ai un moment de relaxare, sa faci activitati care stimuleaza secretia de serotonine si endorfine care intervin de asemenea si in procesul invatarii. N-au fost prosti aia care au zis „Mens sana in corpore sano” ca sportu’ face bine si la bibilica nu numai din punct de vedere fizic ci si la nivel psihic. Da-o-n colo de treaba ca daca nu faci si tu o miuta, un streetball ceva dupa o zi intreaga de munca iti vine sa te urci pe pereti si daca tine destul de mult chestia asta de lipsa de substante endogene cu actiune opioida din organism trebuie sa ti le iei de undeva, ca organismu’ cere si asa ajungi sa o dai pe droguri.

Hai ca am inceput sa divaghez de la subiect. Ideea e simpla si la obiect: iubitii nostri conducatori vor sa conduca o tara de seibari, de tehnicieni de salubritate publica si politisti comunitari cu simtul raspunderii. Se simt complexati din cauza neajunsurilor capacitatilor lor intelectuale si stiu ca doar prin a ne prosti pe noi pot deveni cei mai destepti.

Astept cu nerabdare ziua-n care oamenii vor fi apreciati pentru dotarile intelectuale si nu pentru viteza cu care aduc cafeaua la masa. Da’ ce asteptari sa mai ai cand insusi Presedintele tarii in care traim ne face prosti in fata si cat de prost sa fii sa-l mai votezi pe asta inca o data dupa cate ti-a facut.

PS: Care stii de unde pot sa iau si io niste droguri da-mi un mail!

Reclame

2 răspunsuri

  1. de ce la Amsterdam, sunt locuri de munca si aici…nu ? daca vrei…poti !

    • Ba da, cum sa nu? Si inca sunt platite bine posturile de gunoieri la noi in Romania! Oricum oamenii astia iau mai multi bani decat medicii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: