A little peace and quiet

Acolo pe pietre sau pe oasele acelea, caci nu distingeam prea bine ce erau, am vazut doi serpi incolaciti. Poate faceau dragoste sau poate se luptau. Sa va spun drept, nu stiu cum fac serpii dragoste. Deodata, am vazut cum un fulger negru cade prin aer chiar peste insula si chiar peste serpii incolaciti. Era un vultur care a inhatat unul din serpi si s-a ridicat cu el in vazduh. Daca nu am visat si asta!
Asadar, vulturul le-a intrerupt serpilor dragostea sau lupta. Eu i-am vazut inlantuiti, nu ma pricep sa spun ce anume a fost. Dar, poate ca intre dragoste si lupta nu e nici o deosebire. Dragostea e lupta intre doua suflete si intre doua trupuri in care nu e nici un invingator, alteori nu e nici un invins. Si, oricum pentru unul din serpi nu mai avea importanta diferenta dintre dragoste si lupta. Pentru el totul se sfarsise. Nu va mai face nici dragoste, nici nu se va mai lupta cu nimeni. Moartea pune punct si iubirilor si luptelor. Fiecare ramane atunci cu cat a iubit si cu cat a luptat. Mai are timp, poate, sa regrete ca n-a iubit si ca n-a luptat destul sau ca a trait ca un sarpe singur, care nu si-a gasit alt sarpe cu care sa se iubeasca sau sa se lupte. Celalalt sarpe ramasese sa faca dragoste sau sa se lupte cu alti serpi. El ramanea, cum s-ar zice, pe peronul lui. Mai putea sa ia totul de la inceput. Alte iubiri sau alte lupte

De fiecare data cand ne incearca un sentiment cautam sa ne refugiem in arta. Fie ca maestrul e Armin van Buuren sau Octavian Paler, Constantin Brancusi sau Gustav Klimt, creatiile lor se vor potrivi fiecaruia intr-un anumit moment al vietii. Asa cum eu acum contemplez la singuratate regasindu-ma in pielea sarpelui inhatat de vultur. Cand totul se termina tot ce mai poti sa faci in ghearele sfarsitului e sa opresti timpul in loc. In felul asta stii ca inca n-ai pierdut, inca mai ai o sansa.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: