O atitudine nejustificata

2:55. Stau pe coridor inaintea orei de istorie. Imi fac un plan despre cum o sa copiez la testul de la chimie din aceashi zi.

3:00. Nu-mi dau seama ca s-a sunat, vazand ca mai sunt 3 colegi cu mine pe coridor.

Ma uit spre scara profesorilor shi il vad pe Pingu’ (profu’ de istorie) venind nervos spre clasa mea. Imi dau seama ca am imbulinat-o, vazand ca nu avem loc sa intram, ingramadindu-ne shi din faptul ca sheful clasei striga cat poate:”PINGUUUU!”

Intra asta nervos in clasa, arunca catalogu p catedra, se uita la noi cu unul din ochi, in timp ce cu celalat se uita undeva pe tavan.

„Cine era pe coridor?!!”

Se uita suspect la 2 dintre colegii mei. Nu imi acorda atentzie, deci nu m-a vazut.

„De cand va permitetzi sa sfidatzi shi sa jignitzi porfesorul dupa bunul plac?!? Spunetzi care a tzipat shi care eratzi p coridor!!!IMEDIAT!!!”

Nimeni nu zice nimic. Mai bombane el ceva p’acol0 vreo 2 min shi decide sa se duca la catalog.

„Va-nvatz eu minte! zice el, roshu la fatza”

Nici sa citeasca numele din catalog nu e in stare, pornuntzand „Ciubanete” in loc de „Ciucanete”, spre hazul colegilor mei.

„A fost ultima picatura!!! tipa el. SFIDAREEEEEE! Numai 2 shi 3 o sa dau!!! Cine a ras?”(Nimeni, nu zice nimic)

Are o criza de nervi, nereushind sa-shi duca propozitziile pana la coada.

Deschide catalogul la intamplare shi striga:

„Mattar, Sima, Gheorge!”

Mi-se face rau. Am fost absent la ultima lectzie, insa miraculos o shtiu pe penultima la perfectzie. Se uita la noi ca la ultimele gunoaie. Nu ma vazuse p coridor, deci hotzul neprins, negustor cinstit; dar vroia sa dea o lectzie intrgii clase.

Mattar:”Nu am invatzat Domn’ profesor…”

Pingu’:”JOS! 4!”

Imi pune o intrebare din lectzia la care am fost absent, ii spun sa ma asculte din lectzia precedenta, din cauza ca in sapt trecuta am fost bolnav. Accepta, dar intrebare din lectzia de zi o considera neshtiuta. Primesc 3 intrebari, din care shtiu 2. Se uita la mine, incantat de raspunsurile mele de la definitzii aproape identice cu cele din caiet.

„Bravo maiestre! Sa invetzi tot asha, dar constant!”

Nota mare ;)), ma gandesc eu. Se intristeaza brusc, in timp ce se instaleaza la catedra.

„Dar azi nu itzi pot da mai mult de 5…”

Raman prost. Ok, sa gandim logic: 4- daca nu zic nimic, cum a primit colegu’ meu. Am avut 4 intrebari; am raspuns la 2, deci 50%. 6 puncted sunt 100% deci 50%=3 puncte. 4 din oficiu shi cu 3 = 7. De ce 5?. De ce?!?! Nici la shcoala nu mai am parte de dreptate! Mai bine nu imi mai pierdeam 20 de minute ca sa invatz pt 1 PUNCT! Nici nu itzi mai vine chefu’ sa invetzi cand shtii ca o faci degeaba…

Sper macar Domnule Pingu, k atunci cand atzi ajuns in cancelarie shi le-atzi povestit profesorilor cat de  rau atzi fost, sa va fi apreciat mai mult. Macar atat bine sa fi adus toata treaba asta, ca de dreptate am observat ca se duce lipsa…

4 răspunsuri

  1. draga nadgoblegule, degeaba vrei dreptate daca si tu ai fost pe hol inainte sa vina profesorul de istorie caci practic ai primit ceea ce ti se cuvenea (printr-o sucire a soartei ca era imposibil sa deschida catalogul exact la tine) dar tehnic punctajul a fost destul de nenorocit daca ti-a dat 5. Totusi, daca ai zis ca s-a intristat brusc cand s-a dus la catedra, inseamna ca te-a respectat cat de cat ca elev ca ti-ai invatat lectia si asta e ceva de apreciat. Pana la urma stii cum se zice: nu esti elev daca nu iei toate notele de la 1 pana la 10.

  2. Mi-aduc io aminte ce mi-a povestit profu’ de Geografie in generala. Cica tot asa intr-o zi toti gramada pe coridor si i-a luat pe unii si i-a ascultat. Unuia i-a pus intrebarile, a stiut omu’ si i-a dat 10. Si ne-a zis: „Pedeapsa a fost sa-l ascult, dar daca a stiut tot i-am pus 10.” Ideea e ca comportamentu’ nu se pedepseste printr-o nota mica. Pentru asta exista media la purtare.

    • Exact asta i-am zis shi eu Overlordului, iar ca model de profesor tot pe domnul Tuta l-am luat.:) Intotdeauna l-am respectat p omul ala pt chestiile astea!
      Apropo, tipul in cauza s-a ales cu nota scazuta la purtare? ;;)

  3. Sa fiu sincera pe mine cel mai mult m`a socat faptul ca Alin ,care a zis toata lectia (si ceva in plus) a primit 6. WTF :O:O eram fer convinsa ca o sa primeasca 8 si totodata fericita ca si eu stiam la fel de bine lectia :))…ehh asta e Pingu. Oare azi osa fie la fel? :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: