1989-2009 sange varsat degeaba?

Si ne batem cu pumnii in piept ca vrem respect, cand de fapt noi nu avem respect de sine.

De ce nu evolueaza situatia in Romania?
Lema 1: cei care ar trebui sa determine evolutia sunt tinerii. Tinerii in majoritate studenti. Studenti in majoritate muritori de foame ca si respectivul de fata.
Lema 2: cei ce conduc tara sunt niste comunisti, niste hoti, niste javre, niste scursuri. De ce nu sunt schimbati? Pentru ca sunt votati „democratic”. De cine? De studentii muritori de foame al caror vot il cumpara cu 50 de lei. Stiti povestile, nu? La fel si cu pensionarii si restu’ de cateva milioane de muritori de foame din tara asta. Studentii se bucura deoarece cu 50 de lei primiti pentru un vot de care pe ei oricum nu-i intereseaza pot sa mai traiasca o luna. Dar nu se gandesc nici un moment ca isi vand toata viata cu 50 de lei. Isi vand potentiale locuri de munca care vor fi ocupate doar pe pile, isi vand libertatea, isi vand demnitatea. Cu 50 de lei o duc bine cu hot-dog-i ieftini si suc de la Ikea unde se duce tot studentu’ fara o chiftea in burta.
Din lemele 1 si 2 rezulta ca atat timp cat tinerii nu vor mai mult de la viata, atat timp cat nu vor trai vremuri cu adevarat grele (cum era in comunism), pana nu le va muri un coleg, un prieten care lupta pentru o cauza dreapta nu cred ca se vor trezi la realitate. Pentru ca ei n-au fost acolo sa lupte pentru libertatea de care azi se bucura. Nu fratii lor au murit pentru ei si nu dreptatea le tine lor de foame pe moment. Si acum ei isi bat joc de dreptul de a alege castigat prin varsare de sange. Sangele celor care si-au dorit o viata mai buna pe care au si capatat-o, insa intr-o alta lume.
Tu, studentule, chiar n-ai nici o aspiratie? Chiar nu vrei o viata decenta? Chiar vrei sa te umilesti intr-atat incat sa-ti vinzi viitorul?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: