Una cu S.M.R.

Ca tot mai bate vantu’ cu gripa porcina prin Romania, iaca mai scriu si io ceva despre asta.
Era ziua unei prietene si o sun si io ca tot omu’ sa-i urez un „La multi ani!” din-ala din suflet, gen „Buna dimineata, ingeras! Stii, azi m-am trezit cu o senzatie ciudata. Am simtit o nevoie fundamentala sa te sun, sa-ti aud vocea, suflul prin telefon. Am simtit ca e ceva special la tine azi, mai special decat de obicei. Simt ca trebuie sa te strang in brate, sa te sarut pe ambii obraji si sa-ti spun cu o voce calma: la multi ani!”. Intelegeti tu..
In fine, si o sun io si pana sa-i zic toate astea mi-o taie scurt: „sunt la spital”. „Ce? Cum naiba? Ce faci acolo?”. Si incepe fata sa-mi povesteasca asa si pe dincolo si amigdalele si febra si spitalu’ si vecina de salon care cica era internata pentru o viroza si primea tratament cu tamiflu si cica i-au facut teste si a iesit ca aia avea porcina (gripa, zic!). Si pentru ca a stat exact langa aia si i-a respirat tot aeru’ acuma au bagat-o si pe ea pe tamiflu. Fara teste, fara simptome, fara nimic. Pe sistemu’: „Ia de colea ca e mult si n-avem ce face cu el!” au indopat-o pe biata fata cu pastile. Ei bine (sau nu chiar asa de bine), acum in loc sa stea acasa sta in spital cu masca pe fata ca doar doar o avea porcina si se mai bifeaza un caz in statistica ca sa fim si noi in rand cu lumea la numaru’ de „porci gripati„.
Halal zi sa-ti petreci aniversarea zilei de nastere. Aiurea situatie: sa te duci pentru amigdale inflamate si febra si sa te trezesti cu altceva.
Normal ca fata si-a sunat familia sa zica: „vedeti ma ca sunt la spital” si personalu’ medical i-a sarit in cap ca de ce suna familia, ca de ce e anxioasa ca e studenta la Medicina si nu trebuie sa fie anxioasa, ca daca e anxioasa sa renunte la facultate. Vrajeli ieftine.
In fine, ea stie mai bine prin ce a trecut si inca trece. Io pana una-alta o sustin moral ca mai mult n-am ce sa fac. Cat despre personalu’ medical: ar trebui sa se poarte mai frumos cu pacientii, mai ales cand se intampla sa fie si studenti la Medicina.

Actualizare: Tamiflu se administreaza si pentru preventia gripei nu numai pentru tratamentul ei.

Anunțuri

Un răspuns

  1. fane esti de cacat:))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: