Ironie si tragedie

Ar fi de ajuns ca el (n.r.: adevarul) sa devina privilegiul nebunilor pentru a fi compromis. Amestecat printre tumbe si complicitati, va fi spus fara urmari. Lumea va rade in loc sa se cutremure. De aceea imi place sa cred ca macar unul dintre bufonii care zic lucruri usturatoare spera, continuandu-si monologul, ca spectatorii i-au vazut lacrima de sub fard.

Nu pare un pic rupt din realitatea zilnica citatu’ asta? Cu toti asa-zisii bufoni care apar la TV si intr-un fel sau altul ne amuza prin ironiile pe care le aduc la adresa societatii pe care noi o alcatuim? Practic, ei vor sa ne arate ca am ajuns de rasul curcilor, vor sa ne arate ca soselele se construiesc doar ca urmare a unor pariuri stupide, vor sa ne arate ca nimeni nu asculta manele, dar toti le stiu versurile, vor sa ne arate ca oamenii ne mint in fata si noi nu-i vedem (sau suntem prea orbiti de lacrimile false ale celor ce ne mint ca sa-i vedem). Si toate astea sub forma de pamflet, insa pamfletul lor ne spune adevarul, insa societatea e prea ocupata sa rada de ea insasi ca nu vede drama prin care trece bietul pamfletar care incearca sa ne trezeasca, nu-i vede lacrima de sub fard, cand cu ironie trateaza subiectele tragice ale realitatii.
Degeaba poetul vagabond scrijeleste versuri pe pereti, degeaba poeziile cu ritm rasuna in spatele zidurilor, degeaba unii varsa lacrimi pe ascuns daca ei, cei care trebuie sa vada nu stiu sa citeasca, nu stiu as asculte, nu stiu sa simta.
Degeaba striga unii „Desteapta-te, romane!” daca romanii sunt prea beti ca sa se trezeasca.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: