Hoţu’ strigă hoţii!

Îmi amintesc de o întâmplare tragi-comică din Cartieru’ Minunat care îl are ca protagonist pe Tâlharu’. Şi ca în orice întâmplare legată de el, e şi o tâlharie la mijloc.
Se făcea mai demult că Tâlharu’ câştigase la aparate o sumă de bani. Respectiv nu mai ştiu de cât era vorba, parcă 2 bastoane. În fine, asta e mai puţin important. Bineînţeles că tovarăşii lui cu care bea şi se distra erau alături de el la rău, în caz că pierdea banii, dar mai ales la bine în caz că câştiga la aparate, ceea ce s-a şi întâmplat. Se făcu cum se făcu şi frăţiorii lui i-au sechestrat banii. Vorba cântecului: „Dacă aveai şi tu ceva aveam şi eu jumate. Făceam mereu parte: frate frate.” Pe sistemu’: „io jumate, io jumate”, erou’ nostru s-a ales cu fix pula. Da’ ce să vezi: hoţu’ strigă hoţii! şi Tâlharu’ s-a dus la gardă respectiv să-i reclame pe indivizii care l-au apostat. Păi ori suntem golani ori nu mai suntem? Ce facem, chemăm poliţia? Da’ ce să vezi: pe partea ailaltă, tovarăşii s-au dus la tac-su lu’ ăsta şi i-au zis că să vezi bre, că s-a dus fi-tu la gardă că i-am luat banii, că bre vino de rezolvă şi ai şi tu jumate, c-aşa e bagabonţeşte! S-a dus rumânu’ la gardă şi l-a luat pe fi-su în primire: „De unde ai mă tu bani? Ce golan eşti tu? Dă mă banii la băieţi!”
Deci cum ar veni şi bătut şi cu banii luaţi. Ca la dentist, sau ceva de genu’. Pula mea, se mai întâmplă şi d-astea.

Un răspuns

  1. fane talharu l a chemat p tacso la garda ji aia erau acolo si saschi i a zis lu taso faza cu banii:))):)))):))):))):)):)):)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: