Vine el poliţia!

Când eram mic – cam până în 12 ani – se întâmpla ca eu şi ăştia de pe la mine de prin cartier să primim ameninţări şi tot felu’ de comentarii de la câte unii vecini de cartier că vezi domn’e ne scriu pe o listă şi ne dau la poliţie că ne ştiu pe toţi care ai cui suntem şi avem probleme cu poliţia dup-aia că suntem nenorociţi şi ne jucăm în parc, că suntem infractori, că vine el poliţia şi ne ia şi ne duce, că sectoristu’ că io ţi-am zis că e popă, tu nimic betmen betmen.
Io i-am înţeles cât de cât că erau comunişti şi aveau mania aia să toarne pe toată lumea ca de altfel cum sunt mulţi şi acum. Şi prin comunişti nu vreau să se înţeleagă doar moşii şi babele cu porniri paranoice căci printre cei ce ne ameninţau cu sectoristu’ erau şi d-ăştia de-ai noştri de 20-30 de ani cu familie şi copii.
Dar, la naiba! Asta se întâmpla acum 10 ani! De-atunci s-au schimbat multe: au mai murit din ei, s-au mai obişnuit cu democraţia, s-au liniştit, s-au mai mutat oameni întregi la cap în cartier şi s-a mai normalizat treaba: nu mai vezi adulţi psihotici care aleargă după nişte copii care doi câte doi fac un buletin. Dar, cum tot ce e frumos în viaţă durează puţin, în cartier, mai exact în hedcuortăr (sediul central) respectiv blocu’ în care locuiesc de peste 20 de ani, au venit şi pinguini d-eştia paranoici, turnători, care aleargă copiii prin supermarket cum am mai povestit.
Ştiu ca e aiurea să insişti într-un subiect pentru că e tendinţa la monotonie şi plictiseală, dar oamenii ăştia nu încetează să mă surprindă. Se făcea că am ieşit din scară şi m-am întâlnit cu doi puşti de la mine din cartier pe care i-am salutat. La un moment dat a venit rabla asta şi s-a luat de ei. M-am întors şi le-am zis să-şi vadă de treabă să nu stea de vorbă cu cretinu’ ăla că nu merită efortu’. La care mi-a băgat-o p-aia cu „Ce-ai mă, te doare capu’?” Aşa ca o coincidenţă chiar mă durea capu’ destul de rău. În fine, dup-aia mi-a zis o fetiţă de 8 ani care era şi ea p-acolo că îi spusese şi ei că o are scrisă pe lista pe care o dă la poliţie.
Am zis: frate, ce pula mea e asta? Adică o face infractoare la 8 ani (nu că ceilalţi ar fi fost mai mari: sub 14 ani cu o medie de 11-12)? Ce pula mea poa’ să facă o fetiţă de 8 ani s-o dai la poliţie? Eu ştiu că omu’ are probleme serioase de sănătate psihică, dar problema şi mai mare e că ăia de la poliţie chiar îl iau în seamă.
Acum, eu stau şi mă gândesc cum dracu’ să fac să-i pun lu’ ăsta interdicţie să se mai apropie de vreun copil sau şi mai bine: să-l interneze şi pe el şi pe nevastă-sa la Obregia sau alte instituţii de profil. Sau şi mai bine: într-un penitenciar.
Şi-acu’ mă mai deranjează şi aspectu’ că el, venit de doar câţiva ani, are pretenţia să facă legea în cartier şi cu atât mai mult în bloc. Nu cred că am mai zis, dar am avut ceva conflicte cu el că nu dă consumu’ real de apă la apometre. Un metru cub de apă rece la baie şi un metru cub de apă rece la bucătărie pe lună (câteodată şi la două luni) pentru două persoane nu mi se pare ceva normal. Numai la WC se duce cel puţin un metru cub pe lună la 2 persoane. Plus baie, spălat haine, vase etc. Omu’ zice că ia apă de la izvor, dar sunt sigur şi eu şi mai mulţi că nu l-am văzut niciodată cu bidoane cu apă şi asta în condiţiile în care vara de dimineaţa de la 7-8 până dimineaţa târziu la 4-5 era cineva în permanenţă în preajma blocului. Şi ar fi evident dacă ar lua zeci de litri de apă pe zi (cam cât e minimu’ pentru 3 pişări, o căcare şi 4 spălări pe mâini) deci ăştia ori nu se spală (respectiv sunt jegoşi deci put!) ori fură la ceas, cel mai probabil ambele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: