Romanian dream

Visul românesc fără cagule, pistoale
Că nu suntem în filmele americane

Îmi povestea o colegă despre un cetăţean american pe care l-a cunoscut pe net într-un joc online de strategie sau ceva de genu’. În fine. Ce i-o fi povestit asta, ce l-o fi fascinat pe ăla că s-a hotărât omu’ să vină în România să vadă el cu ochii lui care e treaba.
A venit ăsta şi să vezi primă impresie. A luat trenu’ de la Bucureşti spre Craiova. S-a gândit el 300 de kilometri, c-o fi, c-o păţi… într-o oră jumate MAXIMUM (am zis!) tre’ să ajungem. Când a auzit să face 3-4 ore că e România, că betmen, s-a mai liniştit. Când, ce să vezi? S-a oprit trenu’ în mijlocu’ câmpului şi omu’ nu înţelegea: cum să se oprească trenul „in the middle of nowhere”? Trecu’ naşu’ şi zise că au furat ţiganii şinele. Colega asta a mea era cu el şi-acuma trebuia să-i explice: „Că să vezi, că dă gipsi pipăl au furat dă şinele de reil.” Îţi dai seama şmenozeala dreacu’. A ajuns ăsta la Craiova, a văzut Craiova, dup-aia a fugit la mare, apoi la munte, prin Moldova, că de, vroia omu’ să vadă frumuseţile patriei. Şi, aşa cum faci când vrei să închiriezi un apartament când verifici şi vecinii, s-a dus omu’ şi prin Kosovo să vadă urme şi scenarii de război.
Bineînţeles că a vizitat şi Bucureştiu’: Centrul Vechi (mai exact localurile de pe-acolo), Pantelimon, Ferentari, Rahova… Ce să mai, fiţa Bucureştilor! Auzise el de Ferentari, da’ nimeni n-a vrut să meargă cu el aşa că s-a dus singur. Prima impresie? În secunda doi s-a urcat în taxi şi s-a dus pe drumu’ lui.
Ştiţi voi cum e cu americandrimu’ ăsta: să ai o casă frumoasă, o maşină tare (gen BMW seria 7 cum avea tipu’), un salariu bun (7000$). Ăsta la 28 de ani ai lui le avea pe toate. A ajuns în România şi a văzut ce distracţie e aici, a zis că a ajuns în Rai: Băutură, femei, distracţie, droguri, negrii curaţi şi de treabă, fără poliţie care să-ţi dea amendă că eşti beat, că borăşti în mijlocu’ străzii… Land of choice, ce s-o mai întindem. Şi-a vândut omu’ casa, maşina (p-asta a vrut iniţial s-o aducă, dar a zis că poate mai bea şi el ceva şi n-ar fi ok să se urce băut la volan), şi-a luat economiile de-o viaţă şi a venit în România. În doi ani a învăţat româna şi acum face facultatea de medicină.
Păi ăsta cu toţi banii pe care îi are trăieşte regeşte în România cel puţin 6 ani de zile cât face facultatea, fără să mişte un deget.
Acuma, ideea e că oricât ar zice lumea că vezi domne în SUA e libertate, e democraţie, parcă nu e totul aşa de feeric pe cât pare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: