Simte frumos

Oamenii au evoluat în aşa fel încât să se poată bucura de viaţă cu toate cele cinci simţuri de care se folosesc pentru a interacţiona cu mediul. Bucuria de a trăi este chiar privilegiul de a te bucura de fiecare lucru frumos care există. O senzaţie anume poate părea banală într-o situaţie, însă însoţind pe alta o poate desăvârşi. O pară poate fi dulce, zemoasă, apetisantă, proaspătă. O poţi mânca şi-ţi va satisface o poftă, o nevoie, dar adulmecându-i parfumul îi poţi descoperi frumuseţea. Poţi vedea cu ochii întotdeauna că sângele e roşu, dar vei simţi căldura culorii doar dacă atingi ţesuturile cărora sângele le dă viaţă. Poţi auzi un râu cum curge, dar te vei răcori doar dacă te scalzi în el.
Fiecare simţământ, pe care des îl ratezi fiindcă pare banal, aduce cu sine o emoţie sau un sentiment. Trezeşte o reacţie a fiinţei. Poate fi ură, mânie, aşa cum poate fi dragoste, relaxare, împlinire.
Există lucruri urâte, dar trebuie să le descoperi pe cele frumoase şi să le pui pe în valoare.
Luna e tot timpul pe cer, dar dacă îndrăzneşti să îi acorzi atenţie, s-ar putea să te fure şi să te înalţe, să te pună într-o poveste. Gustă savoarea buzelor ca să simţi dragostea. Strânge mâinile oamenilor ca să vezi cum încolţeşte încrederea. Simte mirosul aerului curat al fiecărei dimineţi ca să ştii că eşti liber şi ascultă în jurul tău ca să cunoşti respectul. Dacă vrei să simţi puterea, atinge-ţi pielea: e la fel de fină ca praful de stele.
D-asta zic, mă: ce e frumos şi lui Dumnezeu îi place! Aşa că apreciază tot ce e frumos, învaţă să ai o pasiune pentru frumos. Cugetă o clipă de fiecare dată când o vezi pe fata de la metrou, ia un loc pe iarbă când treci prin parc şi trage-ţi sufletul: prospeţimea vegetaţiei îţi dă o gură de aer în plus; tăvăleşte-te prin zăpadă: răceala ei te revigorează; apleacă un moment urechea la tipul care cântă la chitară la marginea drumului: ai putea fi martorul naşterii unei vedete.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: