Un covrig pentru perpetuarea speciei!

Treaba e că noi, toţi ăştia care suntem aici tre’ să ne integrăm în societate într-un fel sau altu’ şi asta o facem atunci când ne găsim un rost în viaţă. Adicătelea când ne angajăm.
Iote ce eram io în seara asta şi o ardeam dubios prin staţie p-aici cu Bylă, Trajdo, Sicuţă, Piti, toţi băieţii: ce să facem, ce să facem. Trece un autobuz, trec două. Hai să ne plimbăm cu traşcaleta. Hai! Cancer afară, frig, d-astea. Am zis că dacă tot nu vrem să mergem acasă măcar să stăm undeva unde mai e oleacă de căldură cum ar veni în autobuz. Şi glume d-alea şi caterincă. La un moment dat am zis că să mergem cu ăsta să-şi ia un ceva de la un cineva de prin Nord de lângă Praxis. Şi lângă Praxis era o covrigărie. Şi toţi ai dreacu’ ştiau de simigeria aia, da’ unu’ nu ştia de ditamai magazinu’ pe care scrie mare, luminos şi frumos colorat „PRAXIS”, care e fix lângă. Ce căutam la simigerie? Păi… covrigi bineînţeles! Hrană de supravieţuire pe timp de criză. Bagi doi covrigi, te ţin o zi întreagă. Aveau ăia acolo şi gogoşi şi o gogoşică. Miam miam! Numa’ bună de luat acasă. O covrigăreasă la puţin peste douăj’ de ani îmbrăcată într-un ceva gri de bumbac frumos mulat pe silueta de handbalistă de la lotu’ naţional. Ce cald şi bine i-o fi fost acolo. Atunci spontaneitatea şi-a spus cuvântu’: „aveţi nevoie de oamei p-aici, că ne-am angaja şi noi”. Doar doar ne-am face colegi cu tanti asta.
Bă si buni covrigii ăia, da’ parcă cam reci sau s-or fi răcit când au dat de frig. Au umplut burţile goale? Le-au umplut! Să ne fie de bine!

PS: Bear Grylls ar trebui să vină în România să vadă tehnici de supravieţuire urbană, gen: cum să supravieţuieşti o lună întreagă, 12 luni pe an, 2 ani la rând numai cu urzici şi bonus o bucăţică de brânză la câteva săptămâni sau cartofi prăjiţi un an de zile şi alte d-astea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: