Din străfundul simţirii

Şi când te gândeşti la tot felu’ de căcaturi d-astea profunde o iei pe banane şi uiţi pe ce lume trăieşti. Uiţi că în fiecare zi te urci în acelaşi tren în care ai dat de doi aurolaci care candeau teribil şi îl mai vedeai pe unul din ei cum scoate o pungă argintie din sân şi trage din ea, la care celălalt se uită cu poftă în timp ce i se prelinge saliva prin colţu’ gurii şi zice cu o voce de milog: „Dă, bă, şi mie!”. În fiecare zi o arzi prin tunele şi pe străzi şi vezi toţi oamenii ăia grăbiţi care nici ei nu ştiu unde se grăbesc în halu’ ăsta şi tu mergi lejereanu şi te uiţi prin ei ca prin sticlă pentru că ei sunt în altă dimensiune a existenţei, iar tu eşti în alta şi privirile nu vi se înâlnesc.
Şi toata schema asta cu profunzimea vine de la faptu’ că zi de zi vezi aceiaşi oameni superficiali, aceleaşi decoraţii de suprafaţă, acelaşi gard vopsit p-afară, aceleaşi sandwich-uri încolonate pe rafturi, aceleaşi haine pe oameni care ar trebui să fie diferiţi şi tu ştii asta şi cauţi în profunzime, cauţi o esenţă în toate persoanele, în toate lucrurile oricât ar părea de banale, oricât de convins eşti că la urma urmei un sandwich e un sandwich şi nimic mai mult.
Nu! Lucrurile din jurul nostru sunt superficiale. Esenţa, prietene, asta cauţi, esenţa! Şi o cauţi oriunde pentru că speri ca în toată lumea asta, privind în profunzime, dincolo de toată superficialitatea asta, să găseşti o însemnătate pentru orice. Şi atunci când în sfârşit găseşti o chestie care să însemne ceva devii fericit, zâmbeşti, o iei cu tine şi mergi mai departe în căutarea încă unui lucru pe care trebuie să-l cauţi în profunzimi abisale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: