Numai împreună

La mine în cartier, sub balconul unui apartament de la parterul unui bloc, se află un adevărat adăpost pentru animale întemeiat chiar de puştoaica ce locuieşte la etajul unu. Acolo şad multe animale, cu predominenţă câini şi pisici. N-ar fi mare şmecherie toată chestia asta dacă n-am avea ceva de învăţat de la animalele astea. „Ce putem învăţa de la nişte animale? Doar ne sunt inferioare pe scara evoluţiei!”, te-ai putea gândi. Dar nu este aşa. Avem de învăţat un lucru foarte important pe care oamenii, cel puţin cei de pe meleagurile astea, nu vor să-l înţeleagă deşi la un moment dat se poate să se fii folosit de el.
Animalele astea au înţeles că singurul mod în care pot supravieţui şi prospera e să stea împreună, să lase deoparte toate diferenţele de culoare, de mărime, de aspect, chiar şi de specie şi să meargă înainte împreună orice s-ar întâmpla.
Câine mare, căţeluş, pisică albă, pisică neagră, nu contează: trebuie să rămână împreună.
Aşa ar trebui să facem şi noi oamenii: să rămânem împreună şi astfel să trecem peste toate problemele. Dar, nu, noi nu învăţăm de la istorie, noi n-am auzit de „divide et impera”. Noi nu ştim că revoluţiile s-au făcut cu oameni mulţi şi nu ştim că ce facem acum o să ne afecteze mai târziu.
Dar animalele ştiu asta şi de aceea trebuie să învăţăm de la ele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: