Sărbătorind dragostea prin romantism

Romantismul, acest tip de comportament menit să arate cât de reconfortant, îmbietor, frumos e sentimentul numit dragoste, a fost transformat într-un curent artistic şi abandonat în trecut.
Zice-se că a murit, dar eu zic că a fost denaturat. „Hai, fă, jepato, că ţi-am luat flori!” nu e tocmai ceva care să exprime dragoste.
În schimb, natura trăieşte prin romantism, fără el viaţa ar fi seacă. Cum ar arăta cerul de Aprilie fără Carul Mare? Ce rost ar mai avea să-ţi întorci privirea spre cer dacă n-ar fi nimic de văzut, nimic care să te fascineze suficient de mult cât să îţi iei ochii pentru o clipă de la fermecătoarea fată de lângă tine? Şi încă mai fascinant e momentul când te uiţi în ochii ei şi realizezi că cerul nu e singurul loc care adăposteşte stele. Ce sens ar avea focul dacă n-ar aprinde lumânări care să lumineze nopţile de dragoste şi apa dacă n-ar avea două trupuri înfierbântate pe care să le răcorească? Ce ar ţine înfloriţi trandafirii din faţa blocului dacă nu speranţa de a parcurge kilometri întregi doar ca să ajungă în mâini purtătoare de dragoste? Viile dau struguri din care să se facă vin pentru că ştiu că există undeva două guri flămânde de dragoste care să-l savureze cu pasiune în frenezia sărutului.
Romantismul n-a murit. El sărbătoreşte dragostea în orice moment. Noi trebuie doar să fim acolo ca să ne bucurăm de el împreună!

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. Noi, idealistii, vanam dragostea la orice pas..este o nevoie, este o sursa de emotii si placeri, este un motiv sa zambesti pana si in timp ce dormi..este frumoasa si calda, tanara si subtire, libera si senzuala..dar noi, oamenii, cum suntem? Avem noi trasaturi demne de a primi si de a oferi ceea ce noi numim Dragoste? Suntem goi fara ea, dar suntem suprasaturati atunci cand o avem..suntem nemultumiti in orice situatie..ne dorim o relatie in care sa domine respectul, sentimentele, insa cand se indeplineste dorinta, nu ni se pare ca ne (mai) reprezinta si tanjim dupa un alt scop..ne trebuie o alta provocare, cautam o alta stare, dam vina pe rutina si pe celalalt si consideram ca vom gasi iubiri si prin alte locatii..
    Dragostea se simte, se intensifica, se ia in brate si se imprastie in vietile celor dragi..ne face sa ne situam undeva mai sus decat restul, ne innobileaza..nu mai putem respira oxigenul de pana acum, nu mai putem de dor si stam cu telefoanele in mana uitandu-ne la fix, ne imaginam tot felul de scenarii, gandim in avans, ne uitam mai des in oglinda si iubim..pur si simplu, iubim…
    Eu, idealista, am ramas putin pe ganduri citind articolul tau,care in sinea lui emana dragoste..prin cuvinte, prin alaturarea/insiruirea lor, prin eleganta ta caracteristica de a face din banal ceva extrem.
    Romantismul n-a murit..e mai aproape decat credem..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: