Droguri, violenţă şi fericire

Peste durere toarnă un pic de plăcere.
S-a umplut? Ţi se pare. Fericirea-i trecătoare.
O iei din rahaturile vieţii, eu din o ţigare.

Toţi oamenii caută să fie fericiţi. Unii dintre ei caută fericirea în droguri. Şi poate o şi găsesc. Numai ei ştiu ce simt când viaţa le este subjugată de falsa impresie a fericirii oferită de diferite substanţe. Problema nu e asta. Fiecare face ce vrea cu viaţa lui. Dacă unii vor să fie sclavi, atunci să fie! Problema apare însă când aceşti oameni nu mai sunt capabili  fie fericiţi. Atunci ei devin violenţi. E o proprietate a omului aceea de a deveni violent atunci când e nefericit. Dacă un om îşi pierde în spital o persoană dragă care îi aducea fericire, atunci va deveni violent cu personalul medical. Dacă o persoană este înşelată de partener, atunci va deveni violentă pentru că ştie că respectivul partener nu-i mai poate aduce fericirea. Dacă un om suferă fizic, are o boală, o durere cronică care nu-i permite să fie fericit, atunci va deveni violent cu cei din jur. Violenţa aceasta se poate manifesta în multe feluri şi poate fi îndreptată în orice direcţie, chiar şi spre propria persoană, dar cauza este nefericirea.
Desigur, violenţa nu e specifică tuturor oamenilor chiar şi în astfel de cazuri cum e consumul de droguri. Bucuria ieşirii de sub robia unor substanţe care aduc o binedispoziţie artificială e un motiv mai puternic pentru a fi fericit decât însele acele substanţe.
Doar că, atunci când cineva drag îţi moare într-un accident nu ai de ce să te bucuri şi astfel nimic nu poate înlocui bucuria de a fi avut acea persoană lângă tine. Oamenii nu sunt ca drogurile, nu pot fi înlocuiţi. Atunci avem tot dreptul să fim supăraţi, dar nu avem dreptul să fim şi răi.
De fiecare dată când te desparţi de ceva ce îţi place, trebuie să o faci cu căldură, altfel lucruri rele s-ar putea întâmpla.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: