Cine are ochi, să vadă!

Îi ştie toată lumea pe ăia cu cruciuliţe pe parbriz. Ăia de cred că dacă îşi acoperă ochii cu semnul crucii, merg cu Dumnezeu înainte. Ei bine, nu-i aşa. Coaie, poţi să mori dacă şofezi fără să vezi! Parbrizu’ ăla are şi el un scop cu care a fost făcut transparent, că dacă nu, te băgau ăştia într-un sicriu cu o cruce pe el şi te puneau s-o conduci pe şosele. Şi într-un sicriu ajungi dacă îl ţii pe Dumnezeu pe parbriz şi nu în suflet.
Dar, atât despre şoferii imbecili. Pe mine m-a surprins tare când am văzut pe unu’ cu căruţa de pusese fix în ochii calului tot aşa, un pumn de criciuliţe. Băi, nene, după ce-am văzut-o p-asta, pot să mor liniştit. Acuma, ştiu că nu e treaba calului să vadă pe unde merge că vede birjaru’ pentru el, da’ nici să-i bagi animalului cruci în ochi. Da’ ce, e vampir? Vrei să-i bagi crucea-n ochi să-l omori? Sau tot aşa, vrei să mergi cu Dumnezeu înainte?
Ca să vezi culmea culmilor. Tocmai ce trece o căruţă pe stradă în timp ce scriu aceste rânduri.
Până data viitoare, mă duc şi eu, tot cu Dumnezeu înainte, da’ cu el în suflet, nu în ochi. Totuşi cred că mai am nevoie să văd, doar aşa, cât să nu mor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: