Ce e un sacrificiu?

La primul curs din prima zi de facultate, studenții anului I așteptau entuziasmați în sală primul profesor care avea să le apară în față.
Pe ușă a intrat un bărbat impunător ce nu părea trecut de 40 de ani. Acesta a salutat audiența care i-a răspuns cu un vuiet puternic.
Din bănci se auzea un murmur de nerăbdare, în timp ce de la catedră profesorul cerceta cu privirea prin amfiteatru, când deodată s-a oprit la unul din studenți și l-a invitat în față. Se făcuse liniște. Profesorul ia șoptit la ureche studentului, iar acesta nedumerit a întrebat „Cum fac asta?” Însă nu a primit nici un răspuns și a fost invitat să execute ceea ce i s-a spus.
Trebuia să mimeze un cuvânt, iar cei din sală să-l recunoască. A început studentul să facă tot felul de gesturi care mai de care mai de neînțeles stârnind râsul colegilor săi, însă audiența nu oferea nici un răspuns.
Văzând că nu se ajunge la nici un rezultat, omul nostru a oprit jocul și a spus: „Cuvântul era sacrificiu. Nici el n-a știut să- facă, dar nici voi nu ați reușit să-l recunoașteți. Un sacrificiu poate fi un gest banal, simplu, care însă să conteze enorm. Și sacrificiile, în loc să fie apreciate cum ar trebui, sunt ignorate: și de cei ce ar trebui să le facă, și de cei ce ar trebui să le recunoască şi să le aprecieze. Sacrificiul trebuie apreciat pentru că prin el aduci fericire atât celor din jur cât mai ales ție.”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: