La naiba cu logica!

Ce s-a întâmplat cu logica, fratele meu? Parcă așa îi zicea, nu? Știi tu, chestia aia care îți zice ca atunci când ai făcut ceva și totul a ieșit rău, să nu repeți prostia ci să o dai în raționamente și să ai grijă să scoți ceva bun data viitoare.
Logica e un rod al raționamentului? Dacă da, atunci se explică de ce nu mai există. În vremurile în care trăim oamenilor le este distrasă atenția de fel și fel de ocupații care le răpesc timpul astfel încât rațiunea nu-și mai găsește locul. Dacă omul nu are timp să raționeze, nu va putea găsi logica, entitate care îl duce pe cărările potrivite. Și dacă nu o ia pe căi potrivite, atunci va da din rău în mai rău și tot așa.
Și mai e o problemă care apare în lipsa logicii: nu poți demonstra adevărul pentru că orice argument e lipsit de valoare, iar argumentul suprem devine: „cine are gura mai mare”.
Ți se pare cunoscut? Privește în jur!
Am trăit momente în care baza discuțiilor erau argumente logice, evidente. Acum, lucrurile evidente, adevărul obiectiv (cât poate fi de obiectiv adevărul) oricât de bine le-ai folosi într-o conversație, într-o argumentare, din păcate „eu am gura mai mare” câștigă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: