Învață că n-ai mai mult de o viață în față

Fiecare om parcurge mai multe etape în procesul învățării. Când ești în clasele mici, o arzi gen: „De ce oare trebuie să învăț eu toate măgăriile astea? Mie nu-mi place să învăț, eu vreau să mă joc!” Apoi crești oleacă și pe la liceu începi să te gândești că bă că să iau bacu’, că îi fentez io cumva și p-ăștia cum am fentat până acum 18 ani de viață. Și în tot timpul ăsta toată lumea îți zice să-nveți, să-nveți, să-nveți. Și tu n-ai nici o treabă. Ce știu ei? Auzi, învață. Ha! Ce-mi trebuie mie școală? Ei, uite că-ți trebuie. Dacă te ducea tac-tu când erai mic în secția de cazane de la fabrica de locomotive, să dea Gigi dacă nu rupeai un citit după ce te trezeai din șocul suferit după imaginile de acolo.
Dar nu, pe tine nu te-a dus nimeni la cazane să vezi ce înseamnă munca fizică, să vezi ce înseamnă să-ți rupi spatele, așa că o arzi aiurea. Învățatul nu e pentru tine. Și ce să vezi, ajungi mare adult mare! Da, mare adult ce mai ești și tu. Îți dai seama că n-ai învățat o boabă toată viața și trebuie să te apuci de muncă, să-ți faci un rost. Și vrei să nu faci nimic, dar să iei bani. Și acum realizezi că trebuia să-nveți când ai avut timp. Dar nu, tu ai stat de curve, de băutură, de droguri și de cărți de joc.
Trebuie să-ți setezi prioritățile. Curvele, băutura, drogurile și cărțile de joc nu pleacă nicăieri, însă educația nu te așteaptă. Creierul trebuie antrenat de mic ca să poată face față solicitărilor din maturitate.
Sunt unii care realizează mai devreme sau mai târziu că trebuie să se apuce de învățat și acționează în consecință. Însă ceilalți iau la cunoștință, dar tot nu fac nimic ca să recupereze măcar o mică parte din ceea ce trebuia să facă la momentul potrivit.
Ideea e să faci, bă, ce zic ăia mai în vârstă că au dreptate de cele mai multe ori. Mie nu mi-a zis nimeni ce să fac așa că am explorat de unul singur. Mi-ar fi prins bine la un moment dat și un pic de împins de la spate mai vioi așa, dar na, dacă n-a fost n-a fost.
D-asta te împing și io de la spate acum, doar-doar te-oi aduce pe un drum bun.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: