Ești bătrân dacă te simți bătrân

Too much worry will make me an old man.
Prea multe griji vor face din mine un om bătrân.

Știi când ești copil și te bucuri de toate lucrurile care par neînsemnate, dar care de fapt înseamnă totul?  Te bucuri când ieși în fața blocului, când citești toate cuvintele pe lângă care treci, remarci fiecare floare, fiecare frunză căzută toamna din copac, fiecare culoare, fiecare alt copil, fiecare altă persoană. Te bucuri de un nou Răsărit, de micul dejun care chiar dacă înseamnă o cană cu lapte și o felie de pâine mânjită timid cu miere te ține toată ziua. Te bucuri de zarzăre, de casa din copac, de jocuri, de  apa de la izvor, de bidonul de Cola folosit pe post de minge. Te bucuri de chipul fetei frumoase care e moartă după tine și de care ești îndrăgostit nebunește, te bucuri de mâna care-ți strânge mâna.

 Toate astea nu sunt neînsemnate, pentru că prin ele te bucuri de prietenie, de dragoste, de faptul că înveți lucruri noi în fiecare zi, te bucuri de familie, de natură, lucruri care sunt cele mai importante. Și vezi, nu ai nici o grijă. Nu-ți faci griji pentru timpul care trece, pentru unde te vei afla peste ceva timp, pentru ce trebuie să faci, pentru ce vei mânca, pentru ce vei învăța, pentru juliturile din genunchi și de asta ești tânăr. Și trebuie să-ți sărbătorești tinerețea. Trebuie să alergi, trebuie să te joci, trebuie să iubești, să faci sex, să înveți lucruri noi în fiecare zi, să te bucuri de tot ceea ce de cele mai multe ori iei ca și când ți s-ar cuveni, să te distrezi, să ai păreri și ți le spui, să faci ceva pentru tine și mai mult pentru alții, să crezi în ceva și să lupți pentru ceea ce crezi.
Fă toate astea și vei fi veșnic tânăr. Dacă ai prea multe griji, înseamnă că ești bătrân. Dacă îți faci prea multe griji, te vei stresa foarte tare și vei deveni bătrân.
Bucură-te de viață!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: