Nu ştiu d-astea sau cum am devenit vedetă

Caut prietenă şi nu găsesc! Toate fetele să apeleze la mine!

Cică spunea la un moment dat unu’ Andy Warhol, mare maestru al imaginilor, că „în viitor fiecare om va avea 15 minute de faimă”. În România dictonu’ ăsta a ajuns dintr-o metaforă un adevăr şi cele 15 minute s-au transformat în ore, orele în zile şi tot aşa, chiar unele persoane devenite arhicunoscute peste noapte au intrat în folclorul autohton cu sintagme antologice. Până la emisiunea lui Bendeac, marile personaje ale iutubului (şasă cai, aicişa, extorsiune etc.), poate cu excepţia lui Bahoi care a apărut în nenumărate rânduri la Pro(şti)TV însă a fost repede uitat, erau cunoscute doar amatorilor de iutub. Noi pe la facultate şi câţiva prin cartier ce mai făceam caterincă prin anu’ I cu şasă cai toţi frumoşi şi cu uadafac iu ghi ia io, că în rest erau unii care auziseră vag despre ce era vorba, unii care habar n-aveau despre ce era vorba şi unii care erau atât de proşti încât nu le suna nimic aiurea.
Ok, a fost amuzant cât a fost, la fel cum a fost şi two girls one cup sau 1man1jar – dacă putem numi chestiile alea amuzante – dar să-l faci erou naţional pe unu’ care a greşit o vorbă şi s-a pus într-o situaţie penibilă nu e tocmai corect. Ştiu, viaţa nu e dreaptă.
Cum spuneam: până să apară la emisiunea lui Bendeac, cei care auzeau de tipu’ ăsta se uitau, râdeau şi dădeau mai departe. Eventual mai făceau o caterincă pe treaba asta. Cum şi eu am spus de atâtea ori: nu ştiu nu ştiu d-astea. Dar cam atât. Când a apărut la TV toată lumea a luat-o pe pereţi. Nu ştiu, nu ştiu! Pe stradă: nu ştiu, în spitale nu ştiu, la TV nu ştiu (ceilalţi nu au avut succesul ăsta pentru că nu au fost televizaţi intens).
Cu toţii am luat-o pe Brăila! Unii ne-am revenit, alţii încă suntem afectaţi, dar cu toţii am făcut ca vorbele acestui propovăduitor să intre în comunicarea uzuală.
Ce demonstrează toată chestia asta? Oamenii servesc tot căcatu’ pe care îl difuzează televiziunile. Spectatorii nu cer nimic. Căcat le dai, căcat primesc! Aşa a fost întotdeauna, aşa va fi! Şi chestia asta mai demonstrează un lucru: televiziunea te face şi te desface. Asta dacă nu eşti băsescu şi o faci tu pe ea, pentru că băsescu serveşte mai mult căcat decât toate televiziunile la un loc.

Caut oameni deştepţi şi nu găsesc, toţi academicienii să apeleze la mine!

Un răspuns

  1. In sfarsit cineva care spune chestia asta!

Lasă un comentariu